II Premis Turisme Responsable de Catalunya

de del

El passat dijous 20 de novembre al recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona es va celebrar la segona edició dels Premis de Turisme Responsable de Catalunya.

Aquests premis es basen en els Premis Internacionals de Turisme Responsable i tenen com a objectiu promocionar aquesta gestió turística que redueix l'impacte negatiu i augmenta els beneficis, no només per l'empresa, sinó també per a la comunitat local, el medi ambient i els visitants.

Els premis consten de 5 categories i per a cada categoria es van lliurar dos diplomes: un per al guanyador i l'altre per al finalista. Nosaltres, Gubiana dels Ports, vam quedar finalistes en la categoria "Millor contribució a la qualitat de vida de la comunitat".

Estem molt satisfets amb aquest resultat i des d'aquí expressem el nostre desig de continuar:

- Dinamitzant els recursos turístics del territori, contactant amb petites empreses que utilitzen pràctiques respectuoses amb l'entorn.

- Vetllant per la preservació del patrimoni natural i cultural de les Terres de l'Ebre. A rutes com la dels Templers, o les excursions als Ports, els nostres guies seguiran transmetent els valors de la nostra història i del nostre territori.

-  Promovent un estil de turisme respectuós amb la natura: treballar de forma respectuosa amb l'entorn possibilita una bona conservació d'aquest i potencia la vinguda de més turisme responsable: augmenta l'economia sense perjudicar la naturalesa i el benestar de la població.

I abans d'acabar aquest escrit, qusiera felicitar les altres empreses (la majoria de les terres del sud de Catalunya) que van ser guardonades en aquest acte i també a les que no ho van estar, però que estan treballant per aconseguir millorar el turisme a les nostres terres, per tenir un turisme cada vegada més i més responsable.

Moltes gràcies a tots, per fer-ho possible.